Защитни стени и Широколентови рутери

И накрая, трябва да защитите системата си със защитна стена или широколентов рутер. Защитната стена, т.е. вградената в Windows защитна стена, следи потока от данни между мрежи и филтри или блокове на базата на предварително определени правила, като по този начин предпазва от Интернет натрапници.
DSL маршрутизаторите, имат едно силно предимство, а именно, че разделят публичните от частните мрежи, и обикновено имат своя собствена вградена защитна стена.

Router
Снимка: Типичен сценарий с домашна Интернет връзка

Инструкции за конфигурация на вградената защитна стена на Windows

Конфигуриране на защитна стена под Windows XP.
Конфигуриране на защитна стена под Windows Vista.
Конфигуриране на защитна стена под Windows 7.

Честито!

Честито! Вие взехте всички необходими мерки, за да изчистите компютъра си от зловреден софтуер и да го защитите от нови атаки. Молим също така и в бъдеще да обръщате внимание на нашите Основни правила, които Ви дават възможност да сърфирате безопасно в Интернет. Благодарим Ви!

За да предпазите компютъра си от заразяване, спазвайте следните основни правила:

Въпреки използването на тези технически предпазни мерки, винаги трябва да подхождате с подозрение към всички имейли от непознати податели и / или съдържащи съмнително съдържание (като уведомления за награди, искания за въвеждане на данните за банковата Ви сметка към уеб страници, и т.н.), и / или които съдържат прикачени файлове.